Препоръки и отзиви

Елена Христова

 

Свърах се с Борислава Лобошка, тъй като имах само положителни отзиви за работата й като коуч и психолог, работещ с Банката, в която работя. Тя е с много позитивна нагласа и искрено отношение, изключително компетентна и организирана, което я прави много популярна и препоръчвана.

Борислава Лобошка много бързо успя да спечели доверието ми и бях силно впечатлена от професионализма и коректността й. Това ме вдъхнови да организирам срещи и с моята 11 годишна дъщеря.

Борислава Лобошка успя да окаже пълноценна подкрепа в трудните за моето момиче моменти благодарение на майчинския си инстинкт, комуникационните си умения и най-вече на дългогодишния си опит. Заедно с нея постигнахме желаните резултати и вярвам, че всичките й ценни съвети ще ни бъдат полезни и в бъдеще.

 

Веселина Кавръкова

 

Аз съм Изпълнителен Директор на WWF България, част от глобалната мрежа на  WWF, една от най-големите и най-старите природозащитни организации. Работя с Борислава Лобошка в качеството на й на житейски и бизнес коуч. Тя ми оказва подкрепа по отношение на подобряване на определени аспекти от личния ми живот, професионалното ми развитие и деверсификация на квалификацията ми, както и на интензивната организационна промяна и подобряване на процесите, които ръководя във WWF България.

Със своя висок професионализъм и ефективен подход, Борислава ми помага да анализирам различни ситуации, пред които съм изправена, да разбирам причините, да идентифицирам целите си и да предприемат конкретни стъпки с реални срокове, така че да ги постигна. Тя успешно заема ролята на независим консултант, който може да даде честна и неутрална обратна връзка, но най-важното е, че провокира дълбок размисъл и саморефлеския. Тя ми помага да приоритизирам и да се фокусирам, да структурирам проблемите , предизвиква ме да развивам нови начин на отреагиране и да намирам решения. Нейната топлота и приятелски подход са голям плюс в целия процес.

Благодарна съм на Борислава за много позитивни промени в личния и професионалния ми живот, които постигнах за сравнително кратко време и я препоръчвам на всеки, който е готов да направи крачка напред в живота си.

Идпълнителен директор
WWF България

Вихра Найденова, PhD

 

За мен е удоволствие да препоръчам Борислава Лобошка, която за мен е един от най-добрите професионални коучове в България.

Преди няколко години в Райфайзенбанк България решихме да въведем инициатива за предоставяне на коучинг и психологическо консултиране като допълнителна придобивка за служителите. Нашият отдел Човешки ресурси, покани за интервю различни коучове и психолози и в крайна сметка, без колебания, предложихме ангажимента на Борислава, която направи впечатление на изключителен професионалист и човек, който лесно печели доверие.

През последните години получаваме само много позитивна обратна връзка от мениджърите и служителите в банката, с които Борислава е работила. Услугите й се ползват много често. Със своите умения, опит, разбиране и емпатия, тя е помогнала на много хора в нашата организация.

Бих искала да споделя и нещо лично. В нелек за мен период, аз също се обърнах към Борислава за коучинг. Дори само след първата сесия, се почувствах значително по-добре и след още 2 сесии имах своето решение.

За мен, Борислава е страхотен професионалист и страхотен коуч, един от най-добрите в нашата страна.

Като личност, тя е много интелигентна, задълбочена, емпатична и чудесен обучител и ментор.

 

Заместник ръководител, отдел Човешки ресурси
Райфайзенбанк България

Калина Серкеджиева

 

Първата ми среща с Борислава беше по време на най-трудния период в живота ми – когато баща им почина. Загубата не беше неочаквана, но беше съчетана с много емоционални моменти за мен – бременност, загуба на работа, емоционален разрив в семейните отношения. Тогава преживявах много силни панически атаки. По принцип съм борбена и успешна, но в този момент бях съсипана, уплашена, без самочувствие и желание за живот. Не вярвах, че паническите атаки, които бяха станали неизменна част от ежедневието ми, могат да изчезнат. След работата ми с Борислава това се случи и те наистина изчезнаха.

В друг период от живота ми, отново се обърнах към Борислава, този път тя ми помогна по отношение на повишаване на самоувереността ми. Като част от това изпробвах и EMDR. Чрез тази терапия успях да преодолея и страха си от шофиране.

Днес аз отново се чувствам силна, борбена, обичаща и обичана – имам две прекрасни деца и любящ съпруг. Без помощта на Борислава това нямаше да е факт. Тя е чудесен човек, коуч и психолог – винаги ще я препоръчам, както правя и до сега! Успех! Обичаме те!

 

А.Р.

 

Пазя чувствата от сесиите през първите месеци с Борислава или както започнах да ги наричам „Срещи с мен“. Помня в какъв хаос живях и колко сълзи пролях, колко се само-заблуждавах и колко се само-съжалявах докато стъпя на крака и закрача с ясни чувствата и възгледи, за себе си и света, за психиката и тялото си, за работата и колегите, за университета и магистърската теза, за семейството и роднинските връзки, за миналото и бъдещетето към поставяне на цели.

Борислава Лобошка неуморно писа, стоически мълча, задава ключови, важни и последователни въпроси. Чрез тези срещи подреждам „хаоса“, повиших самоуважението и самочувствието, уча се и правя подробен и последователен план с реални срокове за всяка цел, която си поставям.

Постигнатите резултати, вследствие на поставени цели и съвместна работа, са както в професионален така и в личен аспект. Резултатите са значителни и отчитам полезността от сесиите.

Тези резултати са възможни защото Борислава Лобошка е високо квалифициран професионалист, който обича и е отдаден на работата и клиентите си.  Високите морални норми и професионална етика, които демонстрира Борислава Лобошка, вдъхват спокойствие за споделяне и изграждат доверие у клиентите й

Борислава Лобошка е лечител на сърцето, вдъхновител за душата и просветител за ума.  Благодаря Ви!

Горда съм и нямам резерви да препоръчам Борислава Лобошка.

 

Ася Колева

 

Борислава Лобошка ми бе препоръчана от приятел във връзка с организацията и развитието на мой личен бранд.

Съвместните ни сесии ми помогнаха в рамките на 1-2 месеца да организирам и оптимизирам съществено работния процес, да стана по-дисциплинирана, да използвам по-ефективно времето и ресурсите си. Както и да подредя приоритетите си и последващите стъпки в професоналното си развитие.

С времето, обаче, задълбочаването в професоналните процеси доведоха до нужда за работа с по-дълбоки вътрешни проблеми. Боби прие с готовност и съм щастлива, че гъвкавият й метод на работа и дългогодишният й терапевтичен опит позволиха тази промяна да се случи плавно и естествено.

До този момент Боби ми помага успешно да идентифицирам най-сериозните си проблеми, да стигам сама до осъзнавания и ме мотивира да правя стъпки към постигане на по-хармоничен и щастлив живот.

В нашите сесии изключително полезен за мен е брейнстормингът, който ми помага да откривам нови възможности и нестандартни начини за решаване на проблемите. Чрез въпросите си Боби ме учи аз също да задавам въпроси и да търся сама отговори, без да ми ги дава наготово.

От скоро започнахме работа с EMDR метода, като вече виждам първите резултати и се надявам да продължим успешно терапията си с него.

С благодарност,

 

Издател, дизайнер, илюстратор

Нешка Костова

Борислава , всички те обичат☺️
Говорих с доста твои клиенти – мои колеги, изпитват това, което и аз – благодарност, че те срещнах. Няма случайни срещи. Върна ми самоувереността и вярата в собствените ми възможности . На всички разказвам за теб и emdr терапията. И за да не звуча абстрактно , накратко да разкажа- страх от шофиране, стигащ до почти паник- атака, случващи се след повече от десет години след сериозен инцидент с автомобил, причинен от мен. Без пострадали, за щастие. И така, след пет срещи с теб, какво се случи вчера- дадоха ми да шофирам нова кола , малко спортно бижу , бързо и мощно, с вниманието към това да бъдат нащрек , тъй като се очакваше да се изплаша и да сляза от нея. И какво се случи- потеглих без грам страх и тревожност , спокойна и отпусната , поддържаща разговор, с усилена музика и добра скорост- тази от ограниченията , а не 20 км под нея. Беше ми интересно, забавно , приятно, усещах, че владея колата , карах и карах. Все пак, реших да не прекрача границата със самонадеяност.

Но беше чудесно и на всички цяла вечер разказвах за теб и какво чудо се случи☺️

Благодаря ти от все сърце😊 А даденото  ми от теб домашно си остава ☺️

С поздрави от все сърце!